У Миргородському міськрайонному відділі ДРАЦС впровадили «Open space» — 58 по черзі в Україні та 3- ій  у Полтавській області. 24 грудня відбулося урочисте відкриття оновленого центру та впровадження нової послуги Міністерства юстиції. Офіс працюватиме у форматі «єдиного вікна» та «відкритого простору» з використанням електронної черги. 

Головна перевага «Open Space» полягає в тому, що громадяни відтепер зможуть в комфортних умовах без черг та годинних очікувань отримати найбільш популярні послуги у сфері реєстрації актів цивільного стану.  Як пояснила керівник місцевого відділу ДРАЦС Ніна Марцинковська, офіс «Open Space» працюватиме у форматі «єдиного вікна» та «відкритого простору» з використанням електронної черги. На місці можна зробити оплату обраної послуги, тож громадянам не доведеться бігати й шукати банківські установи, а потім знову приходити й займати чергу, щоб показати квитанцію співробітникові реєстраційної установи.

«Дякую представникам місцевої влади за допомогу в створенні цього центру. Спільними зусиллями ми робимо так, щоб наші громадяни, вирішуючи важливі для них питання, почувалися комфортно, без будь-якої бюрократії», — додав заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Полтавській області Олег Тимченко. Він побажав миргородцям та гостям міста отримувати послуги юстиції швидко та прозоро.

Міський голова Сергій Соломаха особисто переконався, що Open Space відповідає сучасним вимогам для надання адміністративних послуг: обслуговування громадян здійснюється за європейськими стандартами у форматі відкритого простору і відповідає викликам часу – впроваджено електронну чергу, облаштовано куточок для дітей і найголовніше – швидкі та якісні послуги.

Відкриття такого сучасного простору стало можливим завдяки спільним зусиллям керівництва міста Миргород та Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, адже дві третини ремонту зроблені саме за кошти Миргородської громади.